Білок є одним із основних елементів будь-якої дієти, а також основним будівельним матеріалом для м’язів нашого тіла. Тому ми повинні приділяти цьому особливу увагу не тільки при нарощуванні м’язової маси, але і в нашому щоденному раціоні, коли ми вирішуємося на мінімальну фізичну активність, просто заради свого здоров’я. На щастя, білок присутній у багатьох продуктах харчування, доступних практично в кожному магазині, тому включити білок у потрібній кількості в наше повсякденне життя не повинно бути великою проблемою.

Однак з різних причин організму може знадобитися більша кількість білка, і тоді може бути важко задовольнити потреби організму. Перший приклад, серед іншого, фізичні навантаження і бажання зліпити свою фігуру, але це не єдиний випадок. Потреба в білку також може зрости в результаті неправильного харчування або просто різних захворювань. У такому випадку може знадобитися доповнення білковою добавкою.

Потреба в білку може бути дуже високою

Потреба організму здорової дорослої людини в білку становить приблизно 1 г на 1 кг маси тіла. Простіше кажучи, якщо хтось важить 70 кілограмів, він повинен споживати 70 грамів білка на день. Цю добову потребу можна легко задовольнити правильно збалансованим харчуванням, адже білок міститься в багатьох різних продуктах. Однак у деяких випадках співвідношення білка до маси тіла може досягати 2 грамів на кілограм маси тіла. Тоді все це може бути великою проблемою.

Саме в таких ситуаціях варто починати прикорм з протеїнової добавки, яка містить велику кількість протеїну в одній дозі. Завдяки цьому можна буде задовольнити навіть величезну потребу в білках у щоденному раціоні, незалежно від потреб організму. Деякі протеїнові добавки містять до 100 грамів білка на порцію! Крім того, вибір дійсно величезний, тому кожен може знайти для себе найкраще джерело додаткового білка.

Чому варто забезпечити потрібну кількість білка у своєму раціоні?

Хоча це абсолютно необхідно для ветеранів тренажерного залу, у початківців може виникнути багато таких питань. Першою і основною відповіддю на це питання є, звичайно, потреби організму, який без білка в раціоні не зміг би нормально функціонувати, і вже точно не довго. Крім того, білки в раціоні повинні надходити переважно з їжі, тому білкові добавки повинні бути доповненням, а не основним джерелом білків у раціоні. Але чому це важливо?

Правильна кількість білка включає: правильно живити м’язи, завдяки чому ви створюєте умови для їх росту і тим самим формуєте свою фігуру. Але це не закінчується. Занадто мало білка в раціоні змушує організм надмірно використовувати м’язи під час фізичних вправ і використовувати білок, що міститься в них, для належної роботи м’язів. Відсутність зовнішнього надходження білка означає, що ваша м’язова маса просто розпадеться або зменшиться.

З цієї причини також дуже важливо щодня забезпечувати організм необхідною кількістю білка. В іншому випадку, навіть при дуже інтенсивних тренуваннях, замість очікуваного збільшення м’язової маси ми побачимо її зменшення. Це найвагоміший аргумент на користь протеїнових добавок, які можна купити в магазині БАДів і тренувальних добавок.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *