Колаген є одним з білків, які природним чином зустрічаються в організмі людини і виконують ряд важливих функцій. До найважливіших належать ті, що стосуються шкіри, адже вона відповідає за її належне зволоження, ступінь еластичності тощо. Все тому, що це основний білок, який будує шкіру людини. Цікаво, що колаген становить приблизно 30% усіх білків, які містяться в організмі, що робить його дуже важливим і численним.

Його додатковий вплив на функціонування м’язів і суглобів і його значне значення для сполучної тканини організму роблять його дуже важливим білком, дефіцит якого не можна недооцінювати. Це тим більше важливо пам’ятати, тому що з віком кожна людина починає страждати від його нестачі, тому можуть почати з’являтися різні захворювання або інші недуги, пов’язані з суглобами. Тому варто уважніше розглянути наслідки додавання колагену та кому це корисно.

Чи варто доповнювати колаген?

На самому початку варто відзначити, що колаген міститься в їжі. Таким чином, при правильно збалансованому харчуванні в цьому відношенні добавки, ймовірно, деякий час не будуть потрібні. Однак з віком або різного роду травмами чи захворюваннями його вироблення в організмі значно зменшується та обмежується, а це може дуже негативно позначитися на функціонуванні організму. Це все через те, що колаген виробляється тільки до 26 років. Що пізніше?

Можуть з’явитися перші симптоми його дефіциту, які, звичайно, будуть змінюватися в залежності від ситуації. Крім того, багатьом людям колаген просто знадобиться на іншому етапі життя, тому варто просто спостерігати за своїм організмом і регулярно проводити аналізи. Перші ознаки дефіциту колагену включають: з’являються мімічні зморшки, а також значне погіршення стану всіх суглобів.

Біль, або в народі «скрип» колін або ліктів, може почати з’являтися при виконанні основних дій. Крім того, ви можете помітити погіршення стану волосся і нігтів, а також більш тривалу і слабку регенерацію після тренувань. Це означає, що добавка колагену в деяких випадках просто необхідна для здоров’я і стану всього організму.

Отже, кому слід доповнювати колаген?

Частково на це питання вже дається відповідь. Люди у віці близько 30 років особливо вразливі до зниження рівня колагену в організмі, тому його добавки рекомендують з цього моменту життя. Це дійсно може допомогти на пізніх етапах життя, коли, серед іншого: суглоби і шкіра ще більше обтяжуються і «зношуються». Але чому це так важливо, наприклад, з точки зору шкіри?

Зовнішньою дією володіють різні види косметики у вигляді кремів. Однак доповнення колагеном і прийом його всередину дозволяє доглядати за шкірою зсередини, що виявляється набагато ефективніше. Усе це означає, що варто заздалегідь підібрати для себе правильну колагенову добавку.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *