Відповідна добавка може реально підтримати результати, досягнуті під час тренувань і змагань, покращити самопочуття і т.д. Які БАД ви повинні приймати, залежить від конкретної ситуації і цілей тренувань. Одним із найпоширеніших запитань у цьому контексті є те, які дієтичні добавки можуть сприяти збільшенню ваги? Цікаво, що це одна з найпоширеніших тренувальних цілей, тому про це варто знати. У цій статті ми представляємо список з 8 найкращих дієтичних добавок для набору ваги.

Які найкращі дієтичні добавки для набору ваги?

Креатин, казеїновий білок, сироватковий протеїн і гейнер є одними з найпопулярніших дієтичних добавок, які підтримують збільшення ваги. Люди, які бажають набрати масу, часто використовують поєднання цих продуктів. Однак перш ніж ми подивимося на конкретні поживні речовини та добавки, варто звернути увагу на 2 важливі питання щодо них.

  • Перш за все, пам’ятайте, що добавки повинні бути доповненням до відповідної дієти. Харчові добавки не можуть замінити повноцінне харчування. Друге питання стосується джерела добавки. Буває багато ситуацій, коли виявляється, що хтось отруївся харчовою добавкою або іншою дієтичною добавкою. Однак найчастіше це відбувається в результаті прийому препарату з невідповідного, невідомого джерела. Поживні речовини та добавки слід купувати лише з офіційних джерел, а найкраще проконсультуватися з відповідним фахівцем (лікарем або дієтологом).
  • Креатин – це органічна кислота, яка природним чином міститься в м’язах. Він використовується для виробництва енергії в клітинах людського організму. Креатин міститься в м’ясі та рибі. Його також можна виробляти синтетичним шляхом. Креатин часто використовують спортсмени для покращення своєї продуктивності під час коротких інтенсивних вправ.
  • Казеїновий білок – це повільно засвоюваний білок, який безперервно постачає амінокислоти до м’язів протягом декількох годин. Казеїн міститься в молоці. Його також можна виробляти синтетичним шляхом. Казеїновий білок часто використовується спортсменами, щоб допомогти їм відновитися після тренувань і наростити м’язову масу.
  • Сироватковий протеїн – це швидкозасвоюваний білок, який забезпечує організм швидким джерелом амінокислот. Сироватка міститься в молоці. Його також можна виробляти синтетичним шляхом. Сироватковий протеїн часто використовують спортсмени. Крім того, це, мабуть, найпопулярніша тренувальна добавка.
  • Гейнер – це дієтична добавка, яка містить велику кількість калорій і поживних речовин. Його часто використовують люди, які хочуть набрати вагу або наростити м’язову масу.
    Отже, це одні з найпопулярніших БАДів для набору ваги. Однак варто звернути увагу на ці менш популярні добавки, які також можуть виявитися ефективними для нарощування маси тіла. Про які добавки ми говоримо?
    ZMA – це мінеральна добавка, яка містить цинк і магній. Його часто використовують спортсмени для підвищення продуктивності та відновлення.
  • HMB – це сполука, яка міститься в м’язовій тканині. Його часто використовують спортсмени, щоб допомогти їм наростити м’язову масу та силу.
  • Аргінін і глутамін — це амінокислоти, які містяться в м’ясі, рибі та горіхах. Їх часто використовують спортсмени для покращення своєї продуктивності та відновлення.

Прикорм має бути доповненням до дієти, а не заміною


Отже, це одні з найкращих дієтичних добавок для збільшення ваги. Однак пам’ятайте, що добавки не можуть замінити збалансоване та правильне харчування. Крім того, деякі з цих добавок слід приймати лише в певний час року. Наприклад, креатин можна приймати тільки в міжсезоння, хоча все більше людей відходять від цієї тенденції.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *