Багато людей чули про креатин, в тому числі ті, хто тільки починає свій шлях зі спорту. Незважаючи на те, що це дійсно популярна добавка, багато людей все ще задаються питанням, чи це правильне рішення для згаданих раніше початківців, які займаються фізичною активністю, включаючи: в спортзалі. Тут варто зазначити, що універсального рецепту добавки для всіх не існує, оскільки кожна ситуація індивідуальна. Однак деякі типові сценарії можна обговорити.

По-перше, креатин – це природна речовина, яка міститься в нашому організмі, і значна кількість всіляких наукових досліджень підтверджують той факт, що він просто ефективний у розвитку м’язової маси. З цієї причини багато початківців або тих, хто просто хоче розпочати свою пригоду, наприклад, у тренажерному залі, цікавляться, чи варто доповнювати креатин. Тому варто детальніше розглянути це питання та пояснити деякі з найважливіших питань.

Добавки креатину ефективні, але чи потрібні?

Якщо ви новачок і розглядаєте будь-яку добавку, незалежно від того, креатин це чи інший тип добавки, варто зробити дві речі на самому початку. Перш за все, подивіться на вашу ситуацію, вагу тіла, харчові звички, дієту, харчові цінності, чого ви хочете досягти тренуваннями, і проконсультуйтеся з фахівцем. Він візьме до уваги все необхідне і порадить вам найбільш ефективний і безпечний спосіб досягти бажаної мети тренування.

Це пов’язано з тим, що добавки є лише доповненням, вони повинні доповнювати вашу їжу поживними речовинами, яких потребує ваше тіло, а ви не можете забезпечити їх через їжу. У випадку з креатином цього насправді неможливо досягти, і це також робить його дуже популярною добавкою, яку охоче використовують. Однак найкраще, якщо відповідний фахівець безпосередньо порадить вам, яка дієтична добавка буде найкращою у вашій ситуації.

Креатин як добавка для новачків – найкращий вибір?

Люди, які вже використовують креатин, часто мають різні думки з цього приводу. Хоча багато хто радить використовувати його з перших же тренувань, щоб якомога швидше побачити результат і не втратити мотивацію до своїх дій, існують і різні думки. Також вважається, що добавка креатину є найефективнішою, коли ефект від тренування не настає так швидко, як на початку вашої пригоди в тренажерному залі, і також рекомендується спочатку використовувати білкові добавки. Таким чином, організм, який приймає креатин, зможе продовжувати свій розвиток і долати будь-які труднощі, ще більше збільшуючи м’язову силу і витривалість.

Але чи означає це, що це єдині два варіанти? Звичайно, ні. Існує багато сценаріїв, тому завжди найбезпечніше звернутися до фахівця в цій галузі, який, завдяки відповідним знанням, зможе дати найкращу пораду в тій чи іншій ситуації. Однак, незважаючи ні на що, можна з упевненістю сказати, що в цілому креатин є підходящою добавкою для початківців, і його варто використовувати або, принаймні, розглядати його використання.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *