Багато людей, особливо жінки, звертають увагу на стан шкіри, волосся і нігтів. Вона використовує різні засоби по догляду, щоб підтримувати свій здоровий і красивий вигляд, особливо через бажання максимально відстрочити процеси старіння організму. З цієї причини кожен день використовується величезна кількість косметичних засобів і робляться спроби створити нові звички, спрямовані на поліпшення стану шкіри, волосся і нігтів. Але чи все це взагалі має сенс?

Треба визнати, що зміна харчових звичок або будь-яких інших звичок на більш здорові завжди має сенс. Не тільки заради гарного зовнішнього вигляду, а й заради Вашого здоров’я та імунітету. Однак у випадку зі шкірою, волоссям і нігтями всі види діяльності можуть не принести результату, якщо в організмі не вистачає одного дуже важливого в цьому плані білка – колагену. Він є основним будівельним матеріалом шкіри, а також має величезний вплив на стан волосся та нігтів, і просто варто подбати про його належний рівень в організмі, і це може виявитися рішенням наші проблеми.

Як колаген впливає на шкіру, волосся та нігті?

Колаген як білок є основним будівельним матеріалом шкіри, волосся, нігтів і навіть зубів. З цієї причини це має величезний вплив на їхній стан, який широко розуміють. Зовнішній вигляд, довговічність, зволоження, правильний ріст, процес відновлення тощо. Ви можете подбати про все це для свого волосся, шкіри та нігтів завдяки належному запасу колагену в організмі, природне виробництво якого різко падає з віком, особливо близько 26 років, і варто звернути увагу на його рівень.

Однак варто зазначити, що якщо ви помітили будь-які проблеми зі шкірою, волоссям або нігтями, найкраще вибрати лікування колагеном, що приймається перорально. Це все через те, що колаген як білок є досить великою молекулою, яка у вигляді крему не може всмоктуватися в організм через шкіру.

Однак прийом колагену, наприклад, у формі порошку, дозволяє організму засвоювати колаген завдяки травній системі, яка потім розподіляє засвоєний таким чином білок відповідно до найбільших потреб.

Як найкраще приймати колаген для догляду за шкірою, волоссям і нігтями?

Як і в багатьох інших випадках, при догляді за шкірою, волоссям і нігтями прийому тільки колагену може бути недостатньо. Організм людини – це складний механізм, який потребує багатьох різних речовин і хімічних сполук для нормального функціонування. А як щодо нігтів, волосся та шкіри? Звичайно, колаген в цьому випадку відіграє величезну роль, якщо не найбільшу, але можна пошукати й інші речовини, які підтримають його дію.

Перш за все варто звернути увагу на вітамін С, який є сильним антиоксидантом, який поглинає вільні радикали, які, серед іншого, відповідають за: для процесів старіння організму. Крім того, разом з колагеном варто приймати біотин (так званий вітамін молодості) і гіалуронову кислоту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *