У фітнес-індустрії все більш популярною практикою є використання різних видів дієтичних добавок або тренувальних добавок для покращення ваших досягнень і тренувальних можливостей. Однак однією з найпоширеніших причин включення фізичної активності у своє життя та повсякденне життя є втрата ваги. Це означає, що одними з найпопулярніших тренувальних добавок є спалювачі жиру, які призначені для посилення процесу спалювання жирової тканини в організмі.

Крім того, їх зростаюча популярність є найкращим прикладом їх ефективності. Однак варто пам’ятати, що початку прийому харчових добавок, наприклад, спалювача жиру, завжди має передувати відвідування та консультація фахівця. Він порадить безпечний засіб у ситуації зі здоров’ям, а також підкаже найефективніший спалювач жиру для нашого організму. Це найбезпечніший спосіб почати прийом будь-якої суміші. Але чому це так важливо у випадку популярних спалювачів жиру?

Велика кількість спалювачів жиру на вибір

Магазини харчових продуктів і БАДів зазвичай пропонують безліч жиросжигателей, які відрізняються не тільки маркою, але і використовуваними поживними речовинами, а отже, складом і кількістю інгредієнтів. Це пояснюється, серед іншого, описана раніше ситуація. Кожне тіло має дещо різні потреби, тому йому може знадобитися, серед іншого: ще один препарат для схуднення. Тому існує досить велика кількість жиросжигателей, які можна розділити, наприклад, за складом.

Таким чином можна розпізнати спалювачі жиру, які використовують природні речовини, такі як екстракт зеленого чаю, або синтетичні та напівсинтетичні речовини, тобто отримані в результаті промислового процесу. Варто зазначити, що жодного з них не варто боятися, і кожна речовина просто буде діяти трохи по-різному. На даний момент можна вказати на інший спосіб поділу спалювачів жиру – тобто за тим, як вони впливають на організм людини.

Вплив спалювачів жиру на організм людини

Існує два механізми дії тренувальних добавок, які називаються жиросжигателями. Це ліполіз і термогенез. Останнє передбачає незначне підвищення температури тіла під час фізичних навантажень. Організм, намагаючись знизити його до потрібного рівня, використовує енергію з жирів, і в результаті цього процесу під час тренувань жирова тканина спалюється швидше. Це досить узагальнене пояснення всього процесу, але воно відображає суть того, як працюють термогенні спалювачі жиру. Що відбувається з ліполізними спалювачами жиру?

Ліполіз – процес катаболічної реакції гідролізу триацилгліцеролів. Однак, для спрощення, можна сказати, що ліполіз передбачає розщеплення жирових запасів, які зберігають енергію в організмі. В результаті цього процесу утворюються жирні кислоти і гліцерин, які поглинаються тканинами багатьох внутрішніх органів, а потім окислюються з утворенням води і вуглекислого газу. Завдяки спалювачам жиру, що працюють за принципом ліполізу, організм отримує енергію (необхідну для фізичних вправ) за рахунок спалювання жиру, який міститься в жирових клітинах.

Від цього залежить тип спалювача жиру, який буде найбільш ефективним у вашій ситуації. Якщо ви не можете визначитися, ви завжди можете звернутися за порадою до фахівця, який точно знає, який препарат буде для вас найбільш ефективним. Однак, незважаючи на це, безперечно варто ознайомитися з пропозицією магазину харчових продуктів і добавок, де будуть представлені обидва види спалювачів жиру.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *