Чим популярнішим є щось, тим ширшою є дискусія навколо певної теми, тим більше людей висловлюється тощо. Тому не дивно, що існує величезна кількість статей (у тому числі наукових) про креатин, і це число постійно зростає з кожним роком. Незаперечним фактом є те, що креатин є найпопулярнішою харчовою добавкою для спортсменів або, принаймні, одним із найпопулярніших препаратів. Однак його популярність також впливає на кількість запитань про креатин.

Особливо це стосується початківців у світі спорту та харчових добавок, які, шукаючи інформацію, не хочуть робити жодних помилок і якнайшвидше насолоджуватися важко заробленими результатами тренувань. Одне з питань, яке, безсумнівно, цікавить багатьох – чи варто приймати креатин під час схуднення? У цьому не варто сумніватися. Креатин можна, а в деяких випадках навіть потрібно використовувати під час скорочення. З яких причин? Дозволь пояснити.

Чому варто приймати креатин під час стрижки?

Найбільшою популярністю креатин, природно, користується завдяки його позитивному впливу на ефективність формування м’язової маси і розширення цієї тканини організму, що багато хто ототожнює просто з набором ваги, а не зі зменшенням. Насправді це вірне спостереження, і позитивний вплив креатину на нарощування м’язової маси неодноразово науково підтверджено. Однак тут варто чітко зазначити, що зниження ваги не означає те саме, що втрата ваги.

Ці терміни близькі за значенням, але не тотожні. Можна вважати, що втрата ваги є більш важливою частиною схуднення. В основному це передбачає зниження маси тіла шляхом спалювання жиру. Однак проблема полягає в тому, що при спалюванні зайвого жиру тіло часто може спалювати м’язову тканину, яка раніше була важко зароблена, а це, як ви можете легко собі уявити, не є бажаним процесом.

Ось чому все частіше говорять про застосування креатину при зниженні маси тіла. Це пов’язано з тим, що креатин може захистити м’язову масу і захистити м’язи від руйнування під час процесів скорочення.

З яких причин креатин рекомендований для схуднення?

Варто відзначити, що креатин навіть рекомендують фахівці в якості добавок при зниженні маси тіла. Це не тільки захищає м’язи від руйнування під час процесів спалювання жиру, але це також означає, що воно захищає м’язову силу, яка часто виникає під час скорочення. Завдяки креатину ви можете спалювати жирову тканину, не турбуючись про власні м’язи (їх кількість і якість).

Однак варто пам’ятати, що креатин – не єдина харчова речовина і дієтична добавка, яку варто розглянути для використання при схудненні. Можна, наприклад, згадати спалювачі жиру, протеїнові добавки, амінокислотні добавки тощо.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *