Протеїнові добавки, безумовно, є одними з лідерів за популярністю на ринку БАДів. Не дивно, адже вони чудово підходять для нарощування м’язової маси та для схуднення як спосіб контролю апетиту. Однак варто пам’ятати, що це також пов’язано з досить великою різноманітністю білкових добавок, і тому їх можна використовувати на різних рівнях просування в тренуваннях, і це не тільки добавки, призначені для новачків.

Протеїнові добавки можна розділити на три основні типи: концентрат (WPC), ізолят (WPI) і гідролізат (WPH), де найчастіше зустрічається сироватковий білок. Вони відрізняються кількістю білка в своєму складі і представлені від найнижчої до найвищої концентрації білка в добавці. Хоча добавки WPC є найпоширенішими (на це також впливає найнижча ціна), для трохи більш вимогливих і просунутих людей ізолят сироваткового протеїну може бути найкращою білковою добавкою. Тому варто уважніше придивитися до того, коли найкраще починати приймати добавки цього типу.

Що варто знати про ізолят сироваткового білка перед його використанням?

Ізолят сироваткового білка – це білкова добавка, яка зазвичай містить приблизно 80/90% білка. Така чиста форма протеїну можлива завдяки відповідному процесу отримання білків із сироватки під час мікрофільтрації. Завдяки цьому вдається зменшити (відносно концентрату) кількість вуглеводів і жирів, наприклад, в 100 г продукту. Звичайно, це також пов’язано з дещо вищою ціною добавок WPI, ніж WPC. Однак варто зауважити, що це не призводить до гіршої розчинності білкової добавки в рідинах (вода, молоко), а лише до дещо слабшого смаку (при виборі ароматизованої версії), що просто пов’язано з меншою кількість вуглеводів і жирів.

Однак найважливішим у випадку протеїнових добавок WPI є той факт, що це форма білка, яка швидко засвоюється організмом, що робить її ідеальною для прийому добавок перед тренуванням. Перед тренуванням це дозволить вам правильно підживити м’язи для тренування, а після тренування ви забезпечите правильну регенерацію, реконструкцію, а отже, ріст м’язової тканини.

У яких ситуаціях рекомендується використовувати ізолят сироваткового протеїну?

Ізолят сироваткового протеїну, як уже зазначалося, можна ефективно використовувати як частину передтренувальних добавок. Однак на яких етапах вашого тренувального шляху варто зацікавитися цим типом протеїнової добавки? Якщо ви ніколи раніше не користувалися добавками WPC, варто почати прийом з них. Однак, якщо його виявиться недостатньо для ваших потреб у білку, тоді варто розглянути, наприклад, придбання ізоляту WPI або навіть добавки WPH.

Важко перелічити всі ситуації, в яких ізолят сироваткового протеїну буде найбільш підходящим вибором. З цієї причини завжди найкраще проконсультуватися з цього питання у спеціалістів з дієтології, які експертно проаналізують вашу ситуацію та порадять вам найкраще можливе рішення.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *