З плином часу та старінням організму певні проблеми зі здоров’ям стають природним явищем, і одні з найпоширеніших – проблеми з суглобами. Це пов’язано зі зменшенням запасів колагену в організмі, який значною мірою припиняє вироблятися приблизно у віці 26 років. Це також час, коли можуть почати з’являтися перші ознаки старіння через те, що колаген є, серед іншого, основний будівельний матеріал шкіри, волосся та нігтів. Але який вплив він має на суглоби?

Колаген справді може усунути біль у суглобах або заспокоїти його, і все завдяки тому, що він також є будівельним матеріалом для хрящів, суглобів і сухожиль. З цієї причини в певному віці лікування колагеном все частіше рекомендується для полегшення певних захворювань. Достатньо сказати, що коли є сильний біль, наприклад, у колінах, стають проблематичними такі базові дії, як підйом по сходах і т. д. Тому, якщо у вас є проблеми з суглобами, добавка колагену може бути вирішенням цієї проблеми.

Як розпізнати дефіцит колагену в організмі?

На самому початку варто придивитися, як можна помітити перші симптоми дефіциту колагену в організмі, що безпосередньо вплине на проблеми з суглобами. Однак цей можна помітити багатьма способами. Що? В першу чергу в стані волосся, шкіри і нігтів. Дуже часто шкіра стає сухою, можуть з’являтися зморшки, втрачати еластичність і т. д. Однак нігті і волосся можуть стати крихкими, ламкими і почати сіктися, що, безумовно, буде легко визначити.

Однак у випадку сухожиль, зв’язок і, отже, цілих суглобів, вони можуть ставати все менш і менш гнучкими, що може викликати біль під час простого руху ними. Однак це може навіть призвести до руйнування м’язової тканини, що спричиняє втрату м’язової сили та витривалості – що, безперечно, буде помічено. Ось чому колаген настільки важливий, і лікування цим типом кондиціонера може просто принести полегшення та рішення.

Чи потрібна добавка колагену?

Майже в усіх ситуаціях добавки повинні бути лише доповненням до правильно збалансованої дієти, яка забезпечує організм усіма необхідними поживними цінностями. Отже, чи можна споживати колаген у достатній кількості з їжею? Звичайно, теоретично це можливо, але в багатьох випадках це може виявитися неможливим. Але в яких продуктах можна знайти велику кількість колагену? Ви можете вибрати різні типи бульйонів, а також курячий, рибний або яєчний білок.

Однак також дуже важливо забезпечити організм достатньою кількістю речовин, які впливають на вироблення колагену. Для його виробництва організм в першу чергу використовує гліцин, пролін і вітамін С. Без них добавка колагену може бути просто некорисною та недостатньою. З цієї причини варто купувати цінні БАДи і вживати їх при необхідності.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *