Останнім часом ми багато чули про добавки колагену та його благотворний вплив на стан шкіри, волосся, нігтів, а також суглобів і кісток. Однак це також змушує все більше і більше людей замислюватися, чи справді ефективним є пероральний прийом колагену. У цьому немає нічого дивного, адже повне лікування колагеновими добавками може зайняти кілька, а то й кілька місяців.

Тому варто уважніше розглянути дієтичні добавки, що містять колаген, а також те, яких ефектів можна очікувати від цього типу препаратів. Також варто знати, як виглядає приклад цінної колагенової добавки, яка насправді може допомогти в боротьбі з дефіцитом цього цінного білка.

Як організм реагує на оральний прийом добавок колагену?

Колаген, як і будь-який інший білок, що надходить в організм, піддається процесам травлення. Завдяки цьому організм розщеплює його на пептиди, а потім на ще більш просту форму – амінокислоти. Однак багато колагенових добавок містять колаген в одній із найпростіших форм, наприклад, у пептиді. Клітинні рецептори призначені для розпізнавання повного білка, а коли вони стикаються з колагеном у простішій формі, вони розпізнають процес його деградації. Таким чином, його виробництво збільшується, щоб, на думку організму, не було занадто великих недоліків.

Однак варто пам’ятати, що людський організм з віком спонтанно втрачає здатність виробляти колаген. Найчастіше ця здатність повільно починає зникати (в залежності від конкретної ситуації) у віці від 26 до 30 років. Це означає, що добавки колагену в цей час можуть мати особливу цінність для здоров’я та фізичної форми, зокрема: шкіри і суглобів. Найголовніше те, що пероральні добавки колагену тепер вважаються ефективними.

Як розпізнати хорошу колагенову добавку?

Шукаючи правильну колагенову добавку, варто орієнтуватися на свої уподобання. Добавки цього типу доступні в різних смаках і формах (рідина, таблетки, порошок), і всі вони містять багаті інгредієнти, споживання яких фактично збільшить кількість колагену в організмі. Однак варто знати, як розпізнати цей багатий склад. Колагенова добавка з цінним складом міститиме (крім самого колагену) відповідну дозу вітаміну С, глюкозаміну, кальцію тощо.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *