qiunoa

Останніми роками кіноа набуває все більшої популярності як один із провідних продуктів у категорії здорового харчування. Кіноа, або лобода, – це високобілковий, безглютеновий рослинний продукт, який містить майже всі незамінні амінокислоти. Кіноа вирощують заради їстівного насіння, псевдозерна. Його можна використовувати у м’ясних стравах, а також готувати на солодке з фруктами. Історично лобода була основним продуктом харчування в країнах Південної Америки.

Індекс глікемії

Якщо наш раціон заснований на вуглеводах, ми схильні до високих стрибків цукру в крові, що може призвести до збільшення жирових відкладень. Споживаючи вуглеводи з низьким глікемічним індексом, такі як кіноа, ви зможете підтримувати адекватний, здоровий рівень цукру в крові, тому вам не доведеться турбуватися про свою вагу і зайві кілограми.

Амінокислоти

Більшість з нас знає, що амінокислоти – це будівельні блоки білків. Без них розвиток і регенерація наших м’язів були б неможливими. Ми повинні пам’ятати про те, щоб забезпечити себе їжею, яка містить всі джерела амінокислот. У багатьох рослинних продуктах не вистачає певних поживних речовин та амінокислот, зокрема лізину.

Кіноа – чудовий продукт, що містить достатню кількість високоякісного білка.

Мінерали

Більшість оброблених продуктів позбавлені таких мінералів, як магній, цинк, залізо та калій. Цікаво, що одна чашка кіноа містить близько 30% добової потреби в залізі та цинку.

Підсумок

Хоча цей продукт не всім підходить за смаковими якостями, його все ж варто включити в раціон. Однак, завдяки своїм унікальним властивостям, про нього варто пам’ятати, якщо ви прагнете харчуватися здорово. Кіноа, яку багато хто називає суперпродуктом, є універсальним продуктом, який можна їсти по-різному: як солону страву з м’ясом та овочами або як десерт. У якому вигляді вона з’явиться на вашому столі, залежить тільки від вашої фантазії та ідей

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *